© 2019 by Vejby Vingård

Jeppe Appelin
21 jun 2017

GRAPPE 2017 STOCKHOLM

0 kommentar

Redigerad: 25 jul 2017

Väl en supertrevlig dag i Stockholm, och vinturism i omvänd riktning norrut till en av landets mest ansedda vinkällare. Här fick vi möjligheten att presentera några utvalda rödviner i huvudstaden och sätta Vejby på vinkartan även på riksplanet. Det var en ynnest att få delta tillsammans med en handfull duktiga svenska vinodlare, där vi visade fram våra viner för diverse journalister, vinskribenter, inköpare och företrädare för systembolaget. De flesta vinerna var vitt vin och rosé, så det var lite unikt att vi överraskade med rödvin. Stort var även glädjen att provsmaka våra viner tillsammans med mästaren själv, mat-och-vin connoisseur Carl-Jan Granqvist. Det är i ljuva Södern det händer, så vi kan bara hälsa varmt välkomna ner till Bjäre.

 

 

 

 

 

Senaste inlägg
 • Jeppe Appelin
  25 jul 2017

  Uppe med tuppen för en heldagsutflykt till Stockholm. Pappersarbete för alkoholproducenter på agendan. Kurs i märkning med streckkoder och internationellt system för hur vin skickas kors och tvärs.
 • Jeppe Appelin
  25 jul 2017

  Välkomnar ny blå PIWI-sort till vingården CABERNET CORTIS.
 • Jeppe Appelin
  25 jul 2017

  En av favoritfåglarna i vinmarken är den lille vippestjerten Motacilla alba, sädesärla, white wagtail, som för övrigt också är Lettlands nationalfågel. De är orädda och följer nyfiket med i vinmarken när vi passar på vinstockarna. Det är sån fröjd att se hur de kommer tillbaka år efter år om våren och sprider glädje.